Troef, prijspunten en COVID-19: 5 dingen om te kijken in Bitcoin deze week

Donald Trump stimuleert markten met betere gezondheidsvooruitzichten, maar het coronavirus eist zijn tol – Bitcoin eyes macro moves.

Bitcoin (BTC) nam toe tot een hoogte van $10.730 voordat hij zich lager vestigde op 5 oktober, omdat de markten schommelden in lijn met de Amerikaanse president Donald Trump die COVID-19 contracteerde.

Cointelegraph kijkt naar de factoren die deze week de prijsactie van BTC beïnvloeden, omdat het virus en de gevolgen ervan de macrostemming dicteren.

Troefkaart gezondheid stuurt markten hoger

President Trump heeft de markten aan het eind van de zondag ondersteund, omdat de handelaars de mogelijkheid hadden dat hij op maandag na de behandeling voor COVID-19 het ziekenhuis zou verlaten.

De futures stegen, waardoor de verliezen op vrijdag werden teruggedraaid, samen met de grote beurzen, waaronder de S&P 500, waar Bitcoin nog steeds een hoge correlatie mee heeft.

De coronavirusdiagnose van Trump had eind vorige week een bescheiden paniek veroorzaakt, waarbij de aandelen in de duiksport en de BTC/USD in natura reageerden en van $10.940 naar een dieptepunt van $10.380 daalden.

„Het is een werkelijk interessante reis geweest; ik leerde veel over Covid,“ Troef zei in een video-update die aan Tjilpen recente Zondag wordt gepost, blijkbaar gericht aan een menigte van verdedigers die buiten zijn ziekenhuis voorafgaand aan een verrassingsontmoeting en -groet worden gesitueerd:

„Ik heb het geleerd door echt naar school te gaan – dit is de echte school; dit is niet de ‚laten we het boek lezen‘ school, en ik snap het, ik begrijp het. Het is een zeer interessant ding en ik ga het je laten weten.“

Wall Street moest nog openen bij de uitgeverij, met hervatting van de handel, om het verdere markttraject te dicteren voor het begin van de week.

BTC/USD vs. S&P 500 één jaar grafiek. Bron: Scheefheid
Het aandeel van Cineworld daalt met 56% bij de sluiting van het coronavirus.

Voorbij Trump blijft het coronavirus voor onzekerheid zorgen in de VS en daarbuiten.

New York ging door met het gefaseerd sluiten van de infrastructuur op maandag, terwijl in Europa het verslechterende besmettingspercentage ertoe leidde dat Parijs bepaalde vestigingen sloot.

In een verse tol aan zaken, ondertussen, Cineworld, de tweede grootste bioscoopketen van de wereld, zei het zijn volledige verrichting in zowel de V.S. als het Verenigd Koninkrijk tot nader order van 8 Okt. zou sluiten. Zijn aandelen daalden vervolgens met 56% naar een nieuw dieptepunt van alle tijden.

Niettemin, zijn de geruchten in overvloed dat de situatie van de Troef in feite beide politieke partijen in Washington kan aansporen om een stimulusovereenkomst te bereiken, iets die een directe invloed op markten zou hebben.

Zoals Cointelegraph meldde, had de Secretaris van de Schatkist, Steven Mnuchin, de vrees voor een voortdurende impasse al weggenomen door te bevestigen dat, wat er ook gebeurt, het pakket nog eens 1.200 dollar aan stimulans zou bevatten voor in aanmerking komende Amerikanen.

Het effect op lange termijn van het door de staat gesponsorde inkomen is op zichzelf al controversieel, met commentatoren die eerder betoogden dat de controles, zodra ze zijn uitgevoerd, moeilijk zouden zijn om eenvoudigweg „uit te schakelen“.

Op het moment dat de eerste ronde van de controles in april plaatsvond, merkten de cryptocrpuitwisselingen een verhoogd volume op, specifiek voor het bedrag van de $1.200 uitbetalingen.

BTC/USD één week grafiek.

Brexit deadline doemt weer op…

Europa’s draai in de schijnwerpers als het gaat om de bewegingen op de macromarkt kan er voor liggen, aangezien er maandag op het laatste moment intensieve besprekingen over Brexit zijn begonnen.

De Brexit-transactie – of het gebrek daaraan – is al lang een controversieel onderwerp voor het Britse pond en zijn handelaren, en heeft tot nu toe zelfs een domino-effect voor Bitcoin teweeggebracht.

Deze keer is het doel van de besprekingen om een compromis te bereiken vóór een cruciale bijeenkomst van de Europese Unie op 15 oktober, met een realistische deadline om tot een consensus te komen, die nu is vastgesteld voor ergens begin november.

Op de vraag wat de impact van geen enkele overeenkomst zou zijn, vertelde de Britse premier Boris Johnson aan een BBC-radioshow dat het land „er meer dan mee zou kunnen leven“.

In Londen, FTSE 100 futures waren niettemin omhoog op Maandag, meer dan het omkeren van hun verliezen van door de handel van de vorige week.

Samen met Brexit, zoals Cointelegraph opmerkte, onderzoekt de Bank of England momenteel voor het eerst in haar geschiedenis het idee om negatieve rentetarieven te introduceren.
Moeilijkheidsgraad van de Bitcoin, de hashrente is gedaald vanaf de piek…

De recente verkoopdruk betekende dat Bitcoin’s fundamentals niet in staat waren om hun recordwinst voort te zetten.

Moeilijkheid, misschien wel de belangrijkste maatstaf voor de gezondheid van mijnwerkers, bewoog zich nauwelijks op zijn laatst op 4 oktober. Eerder werd geschat dat de metriek zou voortbouwen op bestaande hoogtepunten van alle tijden om nog hoger te kunnen schieten.

In het geval, een 0.09% dip gedoofd optimisme, dat hoog liep na de vorige heraanpassing zag een 11.35% uptick.

Hash rate, een maatstaf voor de rekenkracht voor het valideren van de Bitcoin-blokketen, lag ook plat op maandag, met 135 exahashes per seconde (EH/s).

Zevendaagse hashratehoogtes hadden in september een record van 143 EH/s bereikt, met een nieuwe stijging naar 141 EH/s op 1 oktober.